Nöjesbloggen

Kanye Wests creative director Virgil Abloh till Sverige

2017-01-17 09:33 Kommentera
Kategori: Culture, Mode, Popkonst

00-holding-virgil-heron.jpg
Virgil Abloh & Heron Preston.

Det är det svenska skivbolaget RMH (Respect My Hustle) som tillsammans med Patriksson Communication skapat plattformen Space, ett modeinriktat kreativt utrymme som går av stapeln under Stockholm Fashion Week. Under eventet kommer sex stycken handplockade svenska designers representera sina skapelser med intentionen att inspirera besökarna. Samtidigt kommer artister från RMH att uppträda.

Utöver modeskapare och artister kommer även två internationella spelare inom branschen till Stockholm för en paneldiskussion. Det är OFF-WHITE-grundaren och Kanye Wests creative director Virgil Abloh som tillsammans med designern Heron Preston i ett modererat samtal kommer diskutera modeindustrin.

Artisterna som uppträder är Silvana Imam, Erik Lundin, Michel Dida, Adam Tensta, Cherrie och Leslie Tay. Virgil Abloh och Heron Preston kommer även göra varsitt DJ-set under den andra kvällen.

Medverkande designers är Official Gallery, This Is Sweden, Die Monde, Tafari Gold, Hi On Life och Stai. Det handlar alltså inte om designers med stora namn i branschen, utan unga och drivna designers och kreativa personer. Vilket är precis vad RMH vill lyfta fram, och plocka bort stigmat och elitismen som modeveckan kan framkalla.

Space är kurerat av RMH och Patriksson Communication och går av stapeln den 30-31 januari på Scenkonstmuséet i Stockholm.

2017-01-17 09:33 Kommentera
Kategori: Culture, Mode, Popkonst

Skriv en kommentar

Namn
Meddelande

David Johansson

Gör på King: Skribent.
Vilket innebär: Skriver, intervjuar och förser Kings läsare med det senaste inom tv, film och musik.
Född: 1989.
CV i korthet: Redaktör, frilans, copywriter, reporter, översättare, researcher.
E-post: carldavidake@gmail.com

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri