• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tarforms nya elhoj är som tagen ur en sci-fi-film

  Nog är framtiden elektrisk – och i elhojtillverkaren Tarforms fall blandas det med lagom mycket retro.

  Tarforms nya elhoj är som tagen ur en sci-fi-film

  Eldrivna motorcyklar är på framfart och det är inte svårt att förstå varför. Med tydligt miljöfokus, ljudlös körning och kaxig estetik lockar elhojarna ut en ny kategori förare på vägarna. Ett av tillskotten till mc-segmentet är halvsvenska start up-tillverkaren Tarform Motorcycles, baserad i Brooklyn och Stockholm.

  Med sin iögonfallande retrodesign lär motorcykeln få många huvuden på snurr när de börjar rulla på vägarna i slutet av i år. Den smarta city scramblern, med en förväntad räckvidd på 145 km och en laddningstid på strax under 4 timmar, kommer att byggas kring en modulär plattform som gör customisering och personifiering föredömligt enkel.

  Foto: Ryan Handt, Tarform Motorcycles.

  Förare kommer även att kunna uppgradera delar över tid, till exempel köpa ett större batteripaket för ökad räckvidd. Motorcykelns digitalt integrerade smartsystem är tänkt att optimera körupplevelsen genom att övervaka motorcykelns "hälsa".

  Föraren varnas om eventuella fel via sin smartphone och kan enkelt boka tid för service direkt i Tarforms app. City scramblern finns nu att förboka på tillverkarens hemsida, med förväntad leverans i slutet av 2019. 
  Från 165 000 kr.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!