• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Få in rutinen på träning

  Brottningsmästaren Martin Lidberg lär dig konsten att planera träningen och se till att det faktiskt blir av!

  Illustration: Oliver

  Sätt mål
  Det allra viktigaste är att du har en målsättning med träningen och konkreta mål som du vill uppnå. Sätt upp en strategi! Varför vill jag börja träna? Hur viktigt är det? Vill jag bli av med några kilo, bli snygg för beachen eller kanske förebygga ohälsa. Skriv ner dina mål så att du verkligen har koll på dessa, då kan du hela tiden hålla koll på varför det är viktigt. 

  Schemalägg
  Sen gäller det att schemalägga exakt vilka tider du ska träna, tre gånger i veckan är en bra början, och följa dessa tider till punkt och pricka. Se det som inbokade möten som inte går att rubba på, skriv in det i kalendern, inga ursäkter helt enkelt!
  Boka in träningspassen på morgonen då förbränningen är högre, ta ett lunchpass eller gå och träna direkt efter jobbet. Du får energi av träning och går du hem mellan blir du lätt seg, det är lika bra att passa på när du är igång.

  Få motivationen
  Motivationen kommer först när du satt igång med träningen, det är inget som bara dyker upp av sig själv. När du väl tar dig i kragen och börjar så kommer också motivationen att infinna sig. När du sedan märker resultat så ökar också strävan efter nya mål.

  Periodisera
  Schemalägg även i hur många veckor träningen ska pågå under, så att du kan se en början och ett slut. Sätt därefter upp nya mål, byt träningsprogram eller öka belastning/tempo beroende vilken effekt du är ute efter.  

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!