• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Designerns val: Ubi Sunt

  Den unga designerduon Aidin Sanati och Moa Wikman bakom Ubi Sunt höll sin debutvisning under Stockholms modevecka i somras. Denna gång är det deras tur att välja sina favoriter ur vårens kollektion.

  Moa Wikman och Aidin Sanati, designers Ubi Sunt.

  Aidin och Moa, hur ser Ubi Sunt-mannen ut i vår?

  – Vårens fokus är enhetliga former med subtila komponenter – där vi jobbat med yta och struktur.

  – Passformen är ledig i mjuk ull och siden som ger en avslappnad och elegant look passande för alla tillfällen. Vi förstärker vårt skräddat, avslappnade formspråk med att blanda matta och blanka material. Färgskalan går i vitt, beige, grått och marinblått där vi har valt att jobba med en mindre mängd olika färger, men med fler nyanser. Ett fint sätt att använda färg på, tycker vi.

  Vad har inspirerat er vårkollektion?

  – För denna säsong ville vi förmedla en poetiskt subtil och rå känsla. Under vår kreativa process kom vi att intressera oss för biodling och fann biodlarnas arbete och passion mycket fascinerande. Genom att översätta deras estetik, tankar och känslor kring sitt arbete valde vi att fokusera på yta, struktur och form.

  Aidin och Moa väljer sina favoriter ur Ubi Sunts vår-/sommarkollektion 2012:

  Topp, 1 000 kr, Ubi Sunt.

  – Vår kortärmade topp i nyanser av färgen écru som representerar säsongens kännetecken. Denna är tillverkad i två lager, med en grov finish för att fånga materialets känsla. 

  Tröja, 1 300 kr, Ubi Sunt.

  – Tröja i fin, dubbelsidig jersey och ett mjukt bomullsskikt på insidan samt råa kanter. Den är mycket lätt att bära och ger en ren och enkel silhuett.

  Byxor, 1 600 kr, Ubi Sunt.

  – Dessa byxor med tre frontveck och låg gren är en skräddarsydd byxa där form och passform gör den både bekväm och avslappnad. Passar till alla tillfällen.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!