• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ge mig fem: trenchcoat

  En klassisk trenchcoat kan vara ett av de bästa basplaggen du kan ha i din garderob, tålig mot såväl väta som föränderliga trender och snygg i nästan alla tillfällen. King visar hur du bär upp looken.

  Alain Delon i filmen "Le Samourai"

  Modern klassiker
  Den vattentäta bomullsrocken uppfanns av ingen annan än Thomas Burberry (ja, den Burberry) själv och blev snabbt populär för sitt vattentäta bomullstyg som hade betydligt bättre andningsförmåga än gummialternativ. Plagget visade sig vara så praktiskt att den snart skulle massproduceras för den brittiska armén och sedan dess har den (likt många militärplagg inom herrmode) haft en given plats i många stiliga mäns garderob.

  Burberry Brit vår/sommar 2013

  Samtida stuk
  Den vattentäta vävningen på de flesta trenchcoats gör den till det perfekta plagget i opålitliga vårväder. Dessutom är det såpass mångsidigt att det passar lika bra till jeans och T-shirt...

  Tiger of Sweden vår/sommar 2013

  ... som över en kostym

  Belstaff vår/sommar 2013

  Kulörta valmöjligheter
  Den khakibeiga färgen må vara den allra mest klassiska men även vita och roströda alternativ kan vara minst lika lättburna. Den som föredrar ett lite hårdare intryck satsar givetvis på svart.

  Foto: The Sartorialist för Burberry Art of the Trench.

  Vidare inspiration
  Det finns egentligen otaliga sätt att bära en trenchcoat på och för ändlös inspiration rekommenderas ett besök på Burberrys hyllningssida artofthetrench.com. En användarbaserad bildbank där alla kan lada upp sina snyggaste looks iklädd en trenchcoat.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!