• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Drinkskolan: Sangria

    En spansk sommarklassiker – David Dahlgren från Riche blandar en lyxig och läskande sangria. En lika självklar törstsläckare som stämningshöjare i gott sällskap!

    Sangria (1 person)

    – rött vin (ex. Pinot Noir alt. spansk bordsvin)
    – några stänk apelsinjuice
    – en halv apelsin
    – en halv citron
    – ett knippe mynta
    – några stänk brandy

    David:

    – Smaka av när du blandat färdigt, känns det för syligt adderar du lite socker! Tycker det är snyggt med lite chunks i glaset så sila inte av. Avnjut! Går givetvis bra att blanda i karaff, skippa då "skak-momentet" och låt istället vinet stå tillsammans med fruktblandningen efter omrörning i någon timme för att verkligen dra till sig.

     

    Börja med att hacka frukten i lagom stora bitar.

    Lägg frukten tillsammans med mynta i en shaker.

    Slå i några centiliter apelsinjuice och (om du har) några stänk brandy.

    Muddla lätt utan att riva sönder myntan!

    David slår i vinet och adderar en extra skvätt apelsinjuice.

    Skakar och låter Pinot Noir bli ett med den fruktiga blandningen.

    Silar upp i ett vinglas med is och låt några fruktbitar följa med.

    Garnera med en apelsinklyfta och ett myntablad. Varsågod!

  • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!