Drinkskolan: Sangria

En spansk sommarklassiker – David Dahlgren från Riche blandar en lyxig och läskande sangria. En lika självklar törstsläckare som stämningshöjare i gott sällskap!

Sangria (1 person)

– rött vin (ex. Pinot Noir alt. spansk bordsvin)
– några stänk apelsinjuice
– en halv apelsin
– en halv citron
– ett knippe mynta
– några stänk brandy

David:

– Smaka av när du blandat färdigt, känns det för syligt adderar du lite socker! Tycker det är snyggt med lite chunks i glaset så sila inte av. Avnjut! Går givetvis bra att blanda i karaff, skippa då "skak-momentet" och låt istället vinet stå tillsammans med fruktblandningen efter omrörning i någon timme för att verkligen dra till sig.

 

Börja med att hacka frukten i lagom stora bitar.

Lägg frukten tillsammans med mynta i en shaker.

Slå i några centiliter apelsinjuice och (om du har) några stänk brandy.

Muddla lätt utan att riva sönder myntan!

David slår i vinet och adderar en extra skvätt apelsinjuice.

Skakar och låter Pinot Noir bli ett med den fruktiga blandningen.

Silar upp i ett vinglas med is och låt några fruktbitar följa med.

Garnera med en apelsinklyfta och ett myntablad. Varsågod!