• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så gör du mästerkocken Björn Frantzéns löjromstoast

    Gör Björn Frantzéns lyxiga toast med löjrom från Kalix, smörstekt toast och citron och lättrökt blomkålscrème.

    Mästerkocken Björn Frantzén släpper receptet till sin magiska löjromstoast.

    Du behöver (10 portioner):

    Löjrom
    500 g Kalix löjrom

    Blomkålscrème
    1 huvud blomkål
    2 dl vispgrädde
    1 dl créme fraiche
    citron efter smak

    Brynt smörpulver
    25 g brynt smör
    2 dl maltopulver (från SOSA)

    Garnityr
    1 grönt äpple
    1 litet knippe dill
    10 skivor toastbröd, skuren i fyrkanter, utan kanter

    Så gör du:

    Löjrom
    Häng av löjrommen i en sil.

    Blomkålscréme
    Plocka ned blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Mixa till en slät créme i en blender med hjälp av den varma grädden och créme fraichen. Ha inte i allt från början, utan använd så lite som möjligt så att du får en slät och fast kräm. Smaka av med salt & citron. När krämen är varm, rök den med en rökpistol och plasta tätt.

    Brynt smörpulver
    Värm smöret så det är ljummet. Vispa i pulvret lite grand i taget. Krydda med salt.

    Garnityr
    Smörstek toasten frasig. Plocka dillen i små knippor. Hyvla det gröna äpplet tunt.

    Avslutning
    Lägg toasten i botten på tallriken. Toppa med löjrom och blomkålskräm. Strö över dill och de hyvlade äpplena. Avsluta med att strö på smörpulvret.

  • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!