• Textstorlek A A
  • Hem
  • >
  • Manual
  • >
  • Så gör du mästerkocken Björn...

Mästerkocken Björn Frantzén släpper receptet till sin magiska löjromstoast.

Så gör du mästerkocken Björn Frantzéns löjromstoast

Gör Björn Frantzéns lyxiga toast med löjrom från Kalix, smörstekt toast och citron och lättrökt blomkålscrème.

AV Rasmus Blom 12:01 / 16 / November / 2015

Du behöver (10 portioner):

Löjrom
500 g Kalix löjrom

Blomkålscrème
1 huvud blomkål
2 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
citron efter smak

Brynt smörpulver
25 g brynt smör
2 dl maltopulver (från SOSA)

Garnityr
1 grönt äpple
1 litet knippe dill
10 skivor toastbröd, skuren i fyrkanter, utan kanter

Så gör du:

Löjrom
Häng av löjrommen i en sil.

Blomkålscréme
Plocka ned blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Mixa till en slät créme i en blender med hjälp av den varma grädden och créme fraichen. Ha inte i allt från början, utan använd så lite som möjligt så att du får en slät och fast kräm. Smaka av med salt & citron. När krämen är varm, rök den med en rökpistol och plasta tätt.

Brynt smörpulver
Värm smöret så det är ljummet. Vispa i pulvret lite grand i taget. Krydda med salt.

Garnityr
Smörstek toasten frasig. Plocka dillen i små knippor. Hyvla det gröna äpplet tunt.

Avslutning
Lägg toasten i botten på tallriken. Toppa med löjrom och blomkålskräm. Strö över dill och de hyvlade äpplena. Avsluta med att strö på smörpulvret.

För maximal effekt: Det här ska du dricka till löjromstoasten

0 kommentarer | Skriv kommentar

Detta innehåll är skapat av Kings besökare

Skriv en kommentar

Namn
Meddelande

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri