• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 klassiska bourbondrinkar som funkar i alla lägen

  Här kommer fem tidlösa bourbonklassiker.

  1. Mint Julep

  Denna klassiska drink har starka kopplingar till Kentucky Derby, ett anrikt hästkapplöpningslopp som sker den första helgen i maj i Louisville, Kentucky. Under en Kentucky Derby-helg servereras omkring 80 000 Mint Julep-drinkar som blev loppets signaturdrink år 1938 när den serverades i ett souvenirglas som kostade 75 cent per drink. Till en Mint Julep vill man gärna använda en klassisk bourbon med de typiska karaktärsdragen: Lite sting, ekiga vaniljtoner och en värmande och lätt fruktig sötma

  Ingredienser:

  8-10 myntablad

  5 cl bourbon

  0.5 cl sockerlag

   

  2. Whiskey Sour

  En av de mest beställda drinkarna på krogen i Sverige på senare år. Första gången receptet publicerades var dock redan 1862 – i The Bartender's Guide som skrevs av Jerry Thomas. Legenden säger emellertid att drycken uppfanns mycket tidigare, nämligen under 1700-talets transatlantiska båtresor för att hjälpa sjömän med sjösjuka och skörbjugg. Till en perfekt Whiskey Sour vill man ha en len och söt bourbon som möter citronjuicens syrlighet och skapar en frisk och inte för sur balans. Jim Beam's dubbellagrade variant, Double Oak, är ett bra alternativ för konnässören.

  Ingredienser:

  5 cl bourbon

  3 cl citronjuice

  2 cl sockersirap

  1 stänk Angostura Bitter

   

  3. Presbyterian

  Denna drink är uppkallad efter den kyrkliga konstitutionen Presbyterianer. Enligt historien kom namnet från att "nyktra" presbyterianer toppade sin lemonad med amerikansk whiskey. För att ta drinken till en ny höjd kan man blanda den med råg-whiskey för att ge den lite extra sting och kryddighet som balanseras perfekt med ingefäran och bitterheten från bittern.

  Ingredienser:

  5 cl bourbon

  3 cl citronjuice

  2 cl sockersirap

  0.5 färsk ingefära

  1 stänk Angostura Bitter

   

  4. Scofflaw

  Under förbudstiden i USA brukade de personer som bröt mot denna lagen hånfullt kallas för "Scofflaws". Man kan säga att denna drink är en hyllning till de som, lagen till trots, njöt av alkoholhaltiga drycker under den här perioden. Till en Scofflaw får man gärna satsa på en alkoholstark bourbon med mycket sötma för att ge smaklökarna lite extra skjuts.

  Ingredienser:

  4 cl bourbon

  1 cl Dry Vermouth

  2 cl citronjuice

  2 cl grenandine

   

  5. Old Fashioned

  En bartenderfavorit som går hela vägen tillbaka till 1700-talet, på den tiden var det fritt att tolka vilken som sprit som skulle användas till denna drink men idag så står det klart att det är bourbon som ska användas till denna drink och inget annat. Det stora återupplivandet av denna dryck är mycket tack vare TV-serien Mad Men som hjälpte till att sätta denna dryck i våra händer igen.

  Ingredienser:

  1 sockerbit

  5 cl bourbon

  1 skvätt Angostura Bitter

  Apelsinskal

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!