• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Här är höstens snyggaste svarta skinnjackor

  Philip har valt ut sina tre svarta favoriter för hösten för en varierad plånbok.

  Philip: Här är höstens snyggaste svarta skinnjackor

  Skinnjackan är inte för alla men de flesta män äger eller har i alla fall ägt en riktig skinnpaj. Den i det svarta utförandet är utan tvekan det mest klassiska alternativet och finns givetvis i mängder olika stilar. Idag tänker jag därför fokusera på just den svarta skinnjacka och hur den blivit en självklar trotjänare i många mäns garderober.

  Historien om skinnjackan är inte lika charmerande som man kanske hade hoppas. De första läderjackorna tillverkades under första världskriget till tyska stridspiloter då läderjackan hade ypperliga egenskaper i att hålla tätt mot vind och på så sätt även värme under flygningar. Den bars även av högt uppsatta ledare i tyska militären som en maktsymbol vilket vi helt enkelt väljer att ignorera och inte gå in mer i detalj.  Skinnjackan har även burits av militär i både USA och Ryssland.

  Sedan dess har mycket hänt och den svarta skinnjackan har verkligen haft många olika skepnader.

  Här är mina tre favoriter: 

  Samsoe Samsoe

  Det danska varumärket Samsoe Samsoe visar för hösten upp en rockigare kollektion än vad vi tidigare sett. Med det sagt finns givetvis en skinnjacka med i kollektionen i klassisk pilotmodell. Den svarta ludna kragen är möjlig att ta bort om så önskas, personligen föredrar jag den på för en mjukare inramning av den annars tuffa utsidan.

  Ni hittar jackan här.

  H&M

  H&M har alltid minst en skinnjacka stående i kollektion. Nytt för hösten är dock den klassiska bikerjackan med mockakrage som känns helt rätt i tiden. Den typiska bikermodellen kännetecknas av sin snedställda dragkedja framtill, raka fickor med dragkedja samt en liten ficka med lock och tryckknapp.

  Ni hittar jackan här.

  Valstar

   

  För den aningen större plånboken hittar vi ett otroligt snyggt och minimalistiskt alternativ från italienska Valstar som specificerat sig på ytterplagg sedan starten 1935. Bombarjacksmodellen är utrustad med vaddering vid jackans slut, ärm och krage som ger ett lättsamt och smakfullt intryck. Jackan matchas enkelt till både en skräddad byxa och skjorta som till jeans och t-shirt.

  Ni hittar jackan här.

  *Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.* 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!