• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Andreas Weinås enda svensk när brittiska GQ listar världens bäst klädda män

  När modemagasinet GQ rankar de tio bäst klädda männen på Instagram är vår kära medarbetare Andreas Weinås med i topp – som enda svensk på listan.

  Kings stilredaktör Andreas Weinås hyllas i Storbritannien. Foto: Andreas Johansson

  "Några av världens mest välklädda män finns bara ett knapptryck bort. Vi listar de bästa av Instagrams sartoriella kungar som du borde följa omedelbart."

  Så skriver brittiska GQ och listar de tio bäst klädda männen på Instagram. Andreas Weinås – stilredaktör på King, expert i Kingpodden och redaktör för Manolo.se – hamnar på en ärofylld tredjeplats, före den populäre supermodellen Lucky Blue Smith bland annat.

  Andreas Weinås (längst ner i mitten) i välklätt sällskap av stilikoner från jordens alla hörn.

  Andreas, hur skulle du själv beskriva din stil?

  – En blandning av italienskt, brittiskt och skandinaviskt. Italienarna är enligt mig ohotade när det kommer till premiumproduktion av kavajer och kostymer, och har åtminstone tidigare varit världens bäst klädda män. Trots att man älskar italienskt herrmode behöver man i min mening förankra det i sin egen identitet. Allt handlar om att vara bekväm i sin klädsel och genom att kombinera exempelvis en lätt italiensk konstruktion med grövre brittiska tyger i basfärger som blått, grått, brunt och beige känner jag mig mest bekväm.

  Vilket är det vanligaste misstaget män gör när det kommer till stil?

  – Jag tror det vanligaste misstaget är att inte utgå efter sin egen kropp och smak. Vad som ser bra ut på någon annan behöver inte vara rätt för just dig. Återigen handlar det väldigt mycket om att vara bekväm och naturlig i det man bär snarare än att pricka rätt trender. Sen finns det självklart de som inte bryr sig alls vilket sällan leder till en lyckad stil. Det räcker ofta med små detaljer för att höja stilen avsevärt. En sak jag vill uppmana fler att göra är att våga klä upp sig. En kostym är bland det mest bekväma plagg man kan bära och behöver inte begränsas till bröllop och begravning. Kombinera med en tunnstickad polotröja för en ledig men elegant tolkning.

  Hur viktigt är Instagram i modevärlden?

  – Instagrams betydelse för modevärlden har vuxit enormt de senaste åren och till viss del ersatt bloggarnas betydelse. I takt med att vårt samhälle begär snabbare och mer lättillgänglig information och inspiration växer intresset för Instagram där du när som helst under dagen blir exponerad för det du valt att följa. Du behöver inte aktivt besöka någon hemsida och den lite slitna klyschan "en bild säger mer än 1 000 ord" har aldrig varit mer aktuellt. För min egen del tycker jag Instagram fungerar som ett bra komplement till den mer djupgående bevakning av klassiskt mode som vi skriver om på Manolo.se. Där har man möjlighet att erbjuda mer informativa texter och recensioner för de initierade och istället låta Instagram fungera som en lättare inspiration.

  Nyligen lyftes även Andreas Weinås fram som stilikon när den japanska utgåvan av herrmodebibeln The Rake listade "The 10 Most Rakish Men". Då såg det ut så här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!