• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Alicia Vikanders historiska Oscar – en seger för Louis Vuitton

  Det var inte bara svenska folket som jublade när Alicia Vikander tog emot sin historiska Oscar – det gjorde även Louis Vuittons pr-avdelning.

  Alicia Vikanders Oscar blev en pr-succé för Louis Vuitton. Foto: Getty Images

  I natt vann Alicia Vikander priset för bästa kvinnliga biroll på Oscarsgalan för sin roll i The Danish Girl. Statyetten gör henne historisk då det är första gången en svensk skådespelare vinner en Oscar sedan 1975.

  I modesammanhang blev hon historisk redan förra året när hon som första svensk sedan 1970-talet fick pryda omslaget till amerikanska Vogue.

  Framgångarna avlöser varandra för det svenska stjärnskottet och en sak som är säker är att Louis Vuitton inte kunde ha hittat en bättre ambassadör när de 2015 inledde ett samarbete med Alicia Vikander. Den svenska skådespelerskan har nämligen burit det franska modehusets kläder under hela den så kallade "award season".

  Oscarsgalan var definitivt inget undantag. I natt poserade Alicia Vikander i en specialsydd gul Louis Vuitton-klänning som har omskrivits av medier världen över. Och även i segeryran på efterfesten bar hon Louis Vuitton. Något som lyxmärket givetvis har gjort ett stort nummer av på sociala medier.

   

  Så förutom ett stort grattis till Alicia Vikander får vi även gratulera Louis Vuitton till den enorma pr-succén. Här är en av Alicia Vikanders kampanjfilmer för det ikoniska märket.

  Läs mer:

  Alicia Vikander och Will Ferrell snackar svenska i USA:s största talkshow

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!