Albam

Visste du att: Albam startades som en reaktion på att det var omöjligt att hitta en perfekt vit t-shirt. Den finns nu i egyptisk bomull och kostar 25 pund.

Albam

Fakta
Märke: Albam
Visste du att: Albam startades som en reaktion på att det var omöjligt att hitta en perfekt vit t-shirt. Den finns nu i egyptisk bomull och kostar 25 pund.
Upplev mer på internet: www.albamclothing.com
Upplev mer utomlands: 23 Beak Street, Soho, London, England

Det unga och ännu ganska lilla engelska märket Albam öppnade sin första butik precis intill Carnaby Street i London. Ett helt perfekt läge – precis när man börjar känna sig som en lurad turist dyker denna lilla pärla till butik upp och förgyller det pliktskyldiga Soho-besöket. Med små och gedigna kollektioner till mer än rimliga priser har Albam snabbt etablerat sig som en favorit för många Londonbor, och uppmärksammats av allvetande tidskrifter som Monocle och Esquire.

Stilmässigt sällar sig Albam med sina gubbpoppiga uppdateringar av klassiska herrplagg in någonstans mellan svenska Our Legacy och engelska branschkollegan Folk. Runt formade fickor och överdimensionerade knappar är detaljer som kan ge plaggen sin typiska Albam-karaktär. Den tänkta målgruppen är (surprise!) kreatörer mellan 26-45 år.

Materialen, som vaxade tyger och olika ullkvaliteter, är oftast hämtade från den engelska traditionen. Vilket man kan anta ofta beror på att Albams produktion faktiskt till stor del är förlagd i Storbritannien. Att ta tillvara den produktionskunskap som faktiskt fortfarande finns i landet är ett av företagets främsta principer, och något man kan läsa mycket om på Albams informativa blogg:

http://albamsimplemodernclothing.blogspot.com.

Albam startades 2006 av James Shaw och Alastair Rae i Nottingham, men företaget har nu sin bas i London där de i skrivande stund (2009) har två butiker. Den andra ligger i hipsterparadiset i östra London, Old Spitafields Market, där det går två fixed gear-cyklar på varje invånare.

Albam

Det finns tyvärr inga artiklar